Goed zicht tijdens het tennis? Denk eens aan daglenzen!

Goed zicht tijdens het tennis? Denk eens aan daglenzen!

Er is een hele grote groep die tennis beoefend met slechte ogen en dit komt de prestaties zeker niet ten goede. Vaak draagt men in het normale leven een bril, maar tijdens het spelen van een potje tennis is een bril dragen natuurlijk helemaal niet handig. Er zijn wel speciale sportbrillen verkrijgbaar, dit zijn kunststof monturen met kunststof glazen die wel een tikje kunnen hebben, zeker als er vol een tennisbal op komt. Maar het nadeel blijft toch ook bij een sportbril dat de glazen beslaan door je lichaamswarmte en hierdoor zie je gewoon te weinig tijdens het potje tennis.

De oplossing om tijdens het tennis toch optimaal scherp te zien en hierdoor maximale prestaties te behalen, is om voor daglenzen te kiezen. Het dragen van daglenzen tijdens tennis heeft dus veel voordelen t.o.v. een bril. Ten eerste is het lang niet zo gevaarlijk, je hoeft ook niet bang te zijn zoals bij een bril dat deze afvliegt als je intensief aan het tennissen bent en het grote voordeel is dat daglenzen niet beslaan.

Waarom kiezen voor daglenzen

Waarom kiezen voor daglenzen en niet voor bijvoorbeeld maandlenzen? Ben je bijvoorbeeld brildragend en zou je maandlenzen naast je bril gebruiken tijdens het tennissen. Dan zou je veel te lang met deze maandlenzen doen als je maar 1 of 2 maal per week sport. Stel dat je 2 maal per week een balletje slaat dan zou je met een maandlens die in principe 30 dagen meegaat wel 15 weken doen. Maar 15 weken een maandlens bewaren nadat deze uit de originele verpakking is gekomen is nu niet echt hygiënisch en bovendien moet je ook nog niet vergeten om dagelijks de lenzenvloeistof in de lenshouder te verversen om de kweek van bacteriën te voorkomen.

De keuze voor daglenzen ligt dan ook voor de hand, want draag je een bril en tennis je twee keer per week dan pak je gewoon bij elke tenniswedstrijd een nieuw setje daglenzen. Ben je klaar met het potje tennis dan kan je hierna het setje daglenzen gewoon weggooien en zet je je bril weer op. Ook zou je de dag wanneer je gaat tennissen de hele dag daglenzen kunnen dragen, want ze gaan dan ook tenslotte een hele dag mee. Je pakt dus elke keer als je gaat tennissen een nieuw paar daglenzen en dit is dus de meest schone en gezondste manier van zachte lenzen dragen.

Kies je voor deze mooie optie om voor daglenzen te kiezen dan koop je daglenzen vaak in een verpakking van 30 stuks. Dus koop je een doosje van 30 stuks voor rechts en een doosje van 30 stuks voor links dan zal je al 30 tenniswedstrijden optimaal scherp zien. Heb je trouwen rechts en links dezelfde sterkte dan hoef je maar slechts 1 doosje daglenzen aan te schaffen.

Een mooi bijkomstigheid is dat je bij daglenzen geen extra lensvloeistof hoeft te kopen omdat elke daglens al zit verpakt in een houdertje waarin lensvloeistof zit, dus dit scheelt weer in de kosten.