Waarom buiten sporten zo heerlijk is

Waarom buiten sporten zo heerlijk is

Als het tennisseizoen is afgelopen, heb je waarschijnlijk nog wel zin om door te blijven sporten. Je kunt er hierbij voor kiezen om in een sportschool te gaan trainen, het kan hier echter soms nog best druk zijn. En als je een dag hard gewerkt hebt en toe bent aan lichaamsbeweging, zit je vaak niet te wachten op een volle, warme sportschool. Als je gaat sporten, wil je natuurlijk ook graag zelf bepalen wat je wanneer gaat doen. Wachten tot je favoriete roeiapparaat vrij komt, is dan toch eigenlijk zonde van je tijd? Buiten sporten is hiervoor de ideale oplossing. Lekker in de buitenlucht, met je eigen spullen. Je hebt met niemand wat te maken en na een paar uur kom je weer als herboren thuis.

Buiten sporten betekent frisse lucht inademen

Langs het strand trainen met je gewichten of yogaoefeningen doen in het bos? Het zijn twee heerlijke activiteiten die je prima buiten kunt doen. En je krijgt er ook nog eens gratis frisse lucht bij. Je zult merken dat deze frisse lucht je goed zal doen. Je longen worden gevuld met frisse, schone lucht waardoor je weer geconcentreerd en fris na kunt denken. Heerlijk, als je een drukke kantoorbaan hebt, waarbij je de hele dag binnen werkzaam bent.

Buiten sporten hou je langer vol

Kijk jij ook vaak op de klok in de sportschool? Hou je de tijd ook zo nauwlettend in de gaten op je spinfiets tijdens een groepsles? Dit kunnen tekenen zijn dat je eigenlijk blij bent als de training erop zit. En dat is jammer, want sporten moet vooral leuk zijn. Sporten in de buitenlucht hou je veel langer vol. Voor je het weet ben je een aantal uren aan het fietsen of begint het al donker te worden. De buitenlucht maakt je gelukkig en dat gevoel wil je natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden. Je kunt hierdoor ook gemakkelijker je doelen bereiken zoals bijvoorbeeld afvallen.

Maak je wereld groter door buiten te sporten

Buiten sporten vergroot je wereld. Door op nieuwe plekken te gaan sporten, kom je nog eens ergens. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om in een natuurgebied te gaan sporten waar je nog nooit bent geweest. Of om ’s morgens heel vroeg op het strand een yogasessie te houden met een paar vrienden. Nieuwe indrukken geven je veel energie, wat het buiten sporten alleen nog maar leuker maakt.