Hoe je voetschimmel kunt voorkomen

Hoe je voetschimmel kunt voorkomen

Voetschimmel is een vervelende aandoening. Ten eerste kun je er flink last van hebben tijdens het tennissen, daarnaast is het ook nog iets vervelends om te zien. Zeker als je bijvoorbeeld naast tennissen, ook erg houdt van de sauna, kan dit vervelend zijn. Je wilt natuurlijk niet dat iemand ziet dat je voetschimmel hebt. Toch kun je voetschimmel voorkomen, wij hebben een aantal tips voor je.

Geef je voeten de ruimte en voorkom voetschimmel

Door open of leren schoenen te dragen, geef je jouw voeten voldoende lucht. Hierdoor kan transpiratievocht snel worden afgevoerd en kan dit niet leiden tot voetschimmel. Als je gesport hebt, doe je sportschoenen dan zo snel mogelijk uit en trek goed ventilerende schoenen aan. Thuis kun je er het beste voor kiezen om op sokken te lopen als je snel last hebt van voetschimmel.

Droge voeten voorkomen voetschimmel

Heb je net een tenniswedstrijd gespeeld en ben je net klaar met douchen? Droog jezelf altijd zo snel mogelijk af. Dat geldt ook uiteraard als je thuis een douche of een bad genomen hebt. Hou je van baantjes trekken of de sauna? Ook hier geldt; droog je zo snel mogelijk af. De verleiding is groot om zonder af te drogen meteen wat te gaan drinken na het baantjes trekken, toch zijn droge voeten super belangrijk bij het voorkomen van voetschimmel.

Knellende voeten kunnen leiden tot voetschimmel

Als je sportschoenen gaat kopen, let er dan op dat deze niet knellen. Te nauwe schoenen kunnen namelijk wondjes opleveren waarlangs schimmels binnen kunnen dringen. Dat geldt ook voor vrouwen die graag hoge hakken dragen, kijk uit voor een te smalle punt waardoor je voeten gaan knellen.

Wassen zonder zeep voorkomt voetschimmel

Voetschimmel kun je ook prima voorkomen door bewust niet met zeep te wassen. Je bovenste laag van je huid kan namelijk beschadigd raken als je te vaak met zeep wast, terwijl juist deze bovenste laag je zo goed beschermt. Gebruik je toch graag zeep, kies dan voor zeep met een lage PH-waarde.