De golfcarriere van tennisser Rafaël Nadal

De golfcarriere van tennisser Rafaël Nadal

Dat Nadal een van de besten aller tijden is op de tennisbaan, dat weten we.. Maar wisten jullie dat Rafa ook een aardig balletje kan slaan op de golfbaan? Nadal is een zogenoemde scratch golfer wat betekent dat zijn handicap 0 is en dat hij in principe beschouwd mag worden als ‘’golf professional’’. 

Dit betekent niet dat Nadal zijn centen kan gaan verdienen met golf maar wel dat hij op een heel aardig niveau een balletje kan slaan. Zijn golfswing heeft wel iets weg van zijn backhand in de tennis swing. Dat betekent dat zijn swing misschien niet de meeste sierlijke is, maar deze zorgt brengt wel resultaat. Iets dat bij vele andere amateurgolfers juist net andersom is; wel een sierlijke swing maar geen resultaat.

Het is natuurlijk ook niet zo gek gezien het feit dat Nadal het merendeel van zijn leven met een tennisracket in de hand heeft gestaan dat zijn golfswing.

Deelname aan pro event 

Nadal beproefde onlangs zijn geluk een professioneel golftoernooi op de Balearen. Hij scoorde net iets boven par en eindigde op de zesde plaats, een fantastisch resultaat. Of het voor Nadal ook echt de bedoeling is om een professionele golfcarriere na te streven is nog de vraag.

Onlangs werd Nadal zelfs tweede op een golftoernooi tussen honderd andere golfers op Mallorca met een totale score van 151 slagen verdeeld over twee dagen golfen. Dat zou gemiddeld een ronde van 75 a 76 slagen betekenen wat betekent dat Nadal net iets boven het professionele gemiddeld zou uitkomen. Zeer netjes dus.

State of mind

Dat golf ontspannend werkt en kan zorgen voor een goede flow in je leven is voor velen niet onbekend. Op de golfbaan vergeet je alles om je heen en draait het puur en alleen nog om het spelletje. 

Zo ook voor Nadal, die onlangs in een interview aangaf dat door zijn passie voor golf hij nog zo goed kan blijven spelen tijdens de internationale tennistoernooien waar hij aan meedoet. De golfende tennisser gaf dit onlangs aan tijdens een interview op de Australian Open.