10 redenen waarom je van fitness je nieuwjaarsvoornemen moet maken

10 redenen waarom je van fitness je nieuwjaarsvoornemen moet maken

We kennen allemaal de voordelen van lichaamsbeweging, vooral dat het goed voor ons is. Maar dit is niet altijd genoeg om ons te motiveren om het ook echt te gaan doen. Als u op zoek bent naar een beetje inspiratie om te beginnen aan uw Nieuwjaars voornemen, dan zijn hier 10 redenen waarom lichaamsbeweging uw leven kan verbeteren.

De 10 redenen

1.      Meer energie: Hoewel lichaamsbeweging op zich vermoeiend kan zijn, is een van de grote voordelen van lichaamsbeweging het feit dat je je er uiteindelijk energieker door gaat voelen. Studies hebben aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging helpt om vermoeidheid te verminderen.

2.      Verhoog uw humeur: Elke keer dat u traint zal uw lichaam endorfines vrijgeven die u helpen om u goed te voelen. Lichaamsbeweging geeft je echt een natuurlijke high!

3.      Verbeter uw gezondheid: Er zijn zo veel gezondheidsvoordelen van afvallen dat het onmogelijk is om ze hier allemaal op te noemen! Door fit te worden vermindert u het risico op diabetes, kanker, hoge bloeddruk, beroertes, hartziekten en nog veel meer. Zorg wel voor een combinatie met gezond eten – eventueel aangevuld met gespecialiseerde supplementen.

4.      Verbeter uw uiterlijk: Als je door overgewicht of gebrek aan spiermassa ongelukkig bent over jezelf, dan kan afvallen je helpen om er beter uit te zien en je beter te voelen.

5.      Speel met uw kinderen: Het kost veel energie om uw kinderen bij te houden. Door af te vallen en fit te worden, kunt u met ze rondrennen zonder steeds buiten adem te raken. Dit kan een van de meest lonende voordelen van lichaamsbeweging zijn: het helpt u om meer van het leven te genieten.

6.      Beter slapen: Als je meer beweegt, zul je het makkelijker vinden om een goede nachtrust te krijgen. Dit draagt bij aan de energieboost die u op de lange termijn van lichaamsbeweging krijgt.

7.      Vergroot uw kracht en uithoudingsvermogen: Vindt u het moeilijk om lange wandelingen te maken, ook al wilt u dat graag? Of misschien is zelfs het dragen van boodschappentassen de trap op al een strijd? Doe meer aan lichaamsbeweging en u zult deze activiteiten uiteindelijk met gemak aankunnen. Begin met wandelen of fietsen, en voor je het weten ben je klaar voor meer intensieve sporten als padel of tennis!

8.      Verminder Stress: Lichaamsbeweging kan stressniveaus enorm verminderen. Als u regelmatig last heeft van stress, of zelfs geestelijke gezondheidsproblemen zoals depressie en angst, kan regelmatige lichaamsbeweging helpen om uw symptomen te verminderen.

9.      Een gevoel van voldoening: Als je begint te sporten en je ziet de verbeteringen die je week na week maakt, krijg je echt het gevoel dat je iets bereikt hebt dat de moeite waard is!

10.  Behoud uw onafhankelijkheid later in het leven: Hoe meer je nu kunt bewegen, nu je het nog kunt, hoe meer je de impact van bepaalde gezondheidsproblemen later in je leven kunt verminderen. Kortom, door fit en gezond te blijven, kunt u uw onafhankelijkheid zo lang mogelijk behouden.

Dus hoeveel moet u trainen om deze voordelen van lichaamsbeweging te voelen? Dat hangt allemaal af van uw huidige fitnessniveau. Het goede nieuws is dat slechts 30 minuten lichaamsbeweging per dag genoeg is om uw gezondheid drastisch te verbeteren. Dus waar wacht je nog op?