Waarom is padel zo populair?

Waarom is padel zo populair?

Padel is een sport die razendsnel groeit in Nederland. Bij deze variant op tennis, speel je altijd twee tegen twee, waarbij ook de zijkanten van het veld met de bal aangeraakt mogen worden. Een spel waarbij je constant in beweging blijft en waarbij je conditie en reactievermogen op de proef worden gesteld. Maar waarom is X padel eigenlijk zo populair? Wij hebben de belangrijkste redenen voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Constant actief

Mensen die padel spelen, houden vooral van de actie die er zit in deze sport zit. Bij gewoon tennis ligt het spel stil, als er een bal uitgeslagen wordt. Bij padel is dit niet het geval, hierbij blijft de bal, via de wand, namelijk vaak gewoon nog in het spel. De rally’s zijn hierdoor spannender en energieker. Hier komt bij dat je dit spel samen met iemand speelt, waardoor de kans nog groter wordt dat de bal langer in het spel blijft. Je bent dus constant actief bezig!

Is padel moeilijk?

Nee, padel is een spel die je snel onder de knie zult hebben. Als je een paar rally’s proef hebt gespeeld zul je het snel onder de knie krijgen. Zeker als je al tennis speelt (of hebt gespeeld) is dit een sport die je gemakkelijk op zult pakken. Voordeel van padel is ook, dat iedereen het kan spelen. Kinderen doen bijvoorbeeld ook aan padel, maar ook veel ouderen zijn dol op dit spel. Voordeel van padel is namelijk ook dat als je een goede techniek hebt en spelinzicht, je nog veel partijen kunt winnen. Hier telt dus niet alleen kracht, maar ook inzicht en tactiek. Ideaal voor de wat oudere sporter, die op zoek is naar een nieuwe hobby!

Waar kan ik padel spelen?

Padel kun je tegenwoordig in alle grote steden wel spelen. Online kun je op een gespecialiseerde site, jouw stad of woonplaats invoeren om te kijken of er bij jou in de buurt ook een padelvereniging actief is. Ga eens een avond proef spelen met een vriend of vriendin en ondervindt maar eens of deze sport iets voor je is. Gegarandeerd dat je snel verzot bent op dit unieke spel, je kunt rekenen op constant actie en prachtige rally’s. Dat wordt genieten!