Hoeveel calorieen verbrand je met tennis?

Hoeveel calorieen verbrand je met tennis?

Wie een sport zoekt om te kunnen helpen met afvallen, heeft veel keuze: hardlopen, HIIT training of fitness. Maar ook tennis is natuurlijk ook een hele leuke manier om wat extra calorieën te verbranden. In dit artikel bekijken we hoeveel calorieën je verbrandt met tennis. Want tennis kun je natuurlijk zowel binnen als buiten doen. Hoe jij ook gaat tennissen, het is een leuke sport, die kan helpen met het afvallen. Meer tips over afvallen kun je ook nog lezen bij Verantwoord Afvallen.

Hoeveel calorieën je verbrand is afhankelijk van verschillende factoren

Het is lastig om te zeggen hoeveel calorieën je exact verbrand met een uurtje tennissen. De intensiteit van je spel is natuurlijk belangrijk. Hoe fanatieker je tennist en hoe harder je rent, hoe meer calorieën je verbrand. 

Ook is je lichaamsgewicht belangrijk. Wanneer je 60 kilo weegt en een uur tennist verbrand je minder calorieën dan wanneer je 90 kilo weegt. Je lichaam moet simpelweg meer energie verbruiken om het zwaardere lichaam te verplaatsen. 

Dus hoeveel calorieën verbrand je met tennis?

Zoals je net kon lezen is het van verschillende factoren afhankelijk hoeveel calorieën je precies verbrand. Maar wanneer je uitgaat van een gemiddelde dan kun je ongeveer hier vanuit gaan. Wanneer je een uur lang aan het tennissen bent en je weegt ongeveer 60 kg dan verbrand je ongeveer 430 kcal, ben je rond de 70 kg dan verbrand je ongeveer 500 kcal en ben je rond de 80 kg dan verbrand je ongeveer 575 kcal. Hieraan kun je zien wat de invloed van het lichaamsgewicht is. Dat is vrij groot! Grotere en zwaardere mensen kunnen dus veel meer calorieën verbranden met sporten dan kleine en lichte mensen.

Dus kun je afvallen met tennissen?

Zoals je net hebt gezien verbrand je dus best wat calorieën met tennissen. Het is dus een goede manier om lekker te bewegen en wat af te vallen. En natuurlijk een goede manier om op gewicht te blijven na een dieet. Maar hierbij is het wel belangrijk dat je ook je voeding eens goed bekijkt. Wanneer je alleen gaat tennissen maar nog steeds te veel eet zal je niet afvallen. Een goed dieet is dus veel belangrijker dan sporten om van die overtollige kilo’s af te komen!