Heb jij weleens getennist met een koelvest?

Heb jij weleens getennist met een koelvest?

Tennis is een heerlijke sport; je wordt constant uitgedaagd en na een uurtje tennissen ben je helemaal kapot. Een sport waarbij tactisch inzicht, concentratie en uithoudingsvermogen erg belangrijk is. Een training of wedstrijd kost veel energie, waarbij je veel vocht verlies en je lichaamstemperatuur snel oploopt. Een koelvest is ideaal om te dragen tijdens het tennissen; je verliest minder vocht en je lichaamstemperatuur blijft onder controle. Met een koelvest wordt tennissen nog leuker! Heb jij er weleens eentje gedragen?

Koelvest is in opkomst

Een koelvest is niet iets wat alleen maar op de werkvloer wordt gedragen. Ook in de sportwereld doet het koelvest zijn intrede en zijn sporters er razend enthousiast over. Het verlagen van de kerntemperatuur en minder vochtverlies zijn belangrijke redenen voor sporters om een koelvest te dragen. Ook het Nederlands Team koos tijdens verschillende Olympische Spelen voor koelvesten en dat was niet voor niets. Uiteraard zijn er verschillende koelvesten voor verschillende sporten. Een tennisser draagt bijvoorbeeld een ander type koelvest dan een racefietser. Ook zijn er speciale koelvesten voor bijvoorbeeld hardlopers en zelfs ook voor voetballers. Een koelvest voor sport is ideaal om jezelf als sporter te ontwikkelen en het maximale uit jezelf te halen.


Hete zomers

De afgelopen jaren kennen we in Nederland hete zomers. En het lijkt erop, dat deze trend zich ook de komende jaren voort zal zetten. Juist in de zomerperiode, is het natuurlijk heerlijk om buiten te tennissen. Genieten, om na werktijd ’s avonds nog even een balletje te slaan. Bijvoorbeeld met een vriend of vriendin, waarna je na afloop op het terras nog wat kunt drinken. Hoge temperaturen kunnen er op deze mooie zomeravonden echter voor zorgen, dat je het niet lang volhoudt. Je temperatuur stijgt dan snel en ook verlies je veel vocht, met andere woorden; je bent sneller moe en zit sneller zonder energie. Met een koelvest kun je jouw kerntemperatuur laag houden en verminder je het vochtverlies. Een koelvest is niet zwaar en je kunt er prima mee sporten. Het zorgt er ook voor dat je spieren sneller kunnen herstellen, waardoor je na het tennissen jezelf weer snel fit voelt. Met een koelvest kun je jaarrond tennissen, dus ook op die heerlijke zomeravonden!