Groene stroom 2021

Groene stroom 2021

Groene stroom wordt steeds populairder. Steeds meer mensen zijn ervan overtuigd dat de toekomst van de aarde valt of staat met de inzet van schone, groene energie. Denk hierbij aan het opwekken van energie door middel van windmolens of door middel van zonnecollectoren. Maar hoe weet je als consument nu zeker dat je écht groene stroom afneemt? En hoe kun je het beste aanbieders hiervan, met elkaar vergelijken? Je leest het hieronder!

Energiebronnen van groene stroom

Het is belangrijk om te weten wat de herkomst is van de stroom die je afneemt, want wat is echt groene stroom? Je hebt namelijk ook grijze stroom, die als groene stroom wordt verkocht. In dit geval wordt deze grijze stroom niet (volledig) opgewekt uit duurzame energiebronnen maar wel als zodanig verkocht. Wil je gaan voor écht groene stroom, ga dan eerst na hoe de stroom van een leverancier is opgewekt. Wordt dit gedaan door bijvoorbeeld gebruik te maken van zonnecollectoren of windmolens, dan weet je zeker dat het hier écht groene stroom betreft. Twijfel je of de stroom daadwerkelijk afkomstig is van een duurzame bron, neem dan contact op met de leverancier.

Waarom kiezen voor écht groene stroom?

Fossiele brandstoffen zijn niet duurzaam. Langzaam maar zeker raken ze op, daarnaast zorgen ze voor opwarming van de aarde. Bij de verbranding van deze fossiele brandstoffen komen er ook nog eens stoffen vrij, die schadelijk kunnen zijn voor de mens. Daarnaast zien we dat de prijzen van fossiele brandstoffen flink schommelen, waardoor je eigenlijk nooit weet waar je aan toe bent. Wil je meehelpen aan het behoud van de aarde en aan een schoner milieu? Dan is overstappen op écht groene stroom belangrijk. Met natuurlijke energiebronnen weet je namelijk zeker dat deze altijd blijven bestaan en geen schade aanrichten aan de planeet. Groene energie 2021, een mooi moment om nu over te stappen op écht groene stroom. Heb je de aanbieders van écht groene stroom op een rijtje gezet? Dan kun je nu op basis van prijs-kwaliteit een afweging maken. Daarnaast kun je ook eerst nog contact opnemen met de aanbieders om je vragen te stellen als je die eventueel hebt. Tot slot helpt het ook altijd om de beoordelingen van (voormalige) klanten te lezen.