Vijf redenen om te gaan tennissen

Vijf redenen om te gaan tennissen

Meer dan een miljoen mensen zitten in Nederland op tennis. En dit in de leeftijdscategorie van jong tot oud, want dat is één van de grote voordelen van tennis; je kunt het je leven lang doen. Die verschillende leeftijden zie je ook terug op de baan, bij toernooien, maar zeker ook bij mensen die voor hun plezier tennissen. Want het is natuurlijk heerlijk om een potje te tennissen tegen je zoon of dochter. Dat is bij deze sport mogelijk. Tennis is daarom niet alleen een heerlijke sport om fysiek jezelf uit te leven, maar het is ook een sociale sport. Even lekker een wedstrijdje tennissen en daarna gezellig samen een kopje koffiedrinken. Maar voor mensen die houden van competitie is tennis ook uitermate geschikt. Doordat je jezelf verbetert, en hierdoor stijgt in ranking, kom je steeds iets hoger te spelen. Hierdoor wordt het steeds competitiever en hierdoor ook uitdagender. Tennis is een prachtige sport. Wij hebben vijf redenen voor je op een rijtje gezet om ook lekker te gaan tennissen!

Lekker sporten

Als je een drukke baan hebt of een druk leven, dan is het heerlijk om jezelf weer op te laden door te gaan sporten. Tennis is een zeer veelzijdige sport waarbij je veel kunt combineren. Je bent constant in beweging bij deze sport. En of je nu moet sprinten om een bal vlakbij het net nog te kunnen halen, of je bent de ballen bij elkaar aan het rapen, je blijft maar lopen. En dat merk je na afloop. Je hebt gezweet en je houdt een voldaan gevoel over. Naast het lopen is het ook goed voor je competitiegevoel. Als je eenmaal op die baan staat, wil je natuurlijk ook gewoon winnen. Dit neem je ook weer mee in je werk of in andere onderdelen van je leven. Daarnaast is tennis ook een sport waarbij je constant werkt aan je balgevoel. Na verloop van tijd zul je merken dat dit sterk verbetert.

Flexibele tijden

Bij veel sporten zit je vast aan bepaalde avonden of dagdelen in het weekend. Bij tennis is dit niet het geval. Je kunt gewoon naar de tennisbaan gaan en hier een wedstrijdje spelen. Zeker als je al een druk leven hebt, is dit wel erg fijn. Lekker een keer op zaterdagochtend vroeg spelen tegen een goede vriend is mogelijk met tennis. Maar ook bijvoorbeeld op zondagmiddag even dubbelen met vrienden, daarna gezellig een borrel in de kantine. Zeker als je bepaalde periodes hebt waarin je wat vaker wilt spelen is dit een ideale sport. Lekker om je niveau wat te verbeteren, ga je drie of vier keer in de week. Geen enkel probleem bij tennis. Omgekeerd kan dit natuurlijk ook; als het er even een tijdje niet van komt door bijvoorbeeld drukte op het werk, dan speel je weer wat minder vaak.

Gezondheid

Onderzoek heeft uitgewezen dat tennissen erg goed is voor je gezondheid. Je wordt er namelijk slanker van en je krijgt er meer uithoudingsvermogen door. Hierdoor is de kans ook kleiner op hart- en vaatziekten. Het cholesterolgehalte neemt af als je tennist en je krijgt sterkere botten en spieren. Daarnaast bouw je natuurlijk een goede conditie op, wat altijd goed is voor je lijf.

Weinig blessures

Tennis is geen fysieke sport. Dat houdt in dat je tijdens het beoefenen van deze sport niet onderuit wordt geschoffeld of een schouderduw krijgt. En dat scheelt enorm in de blessures. Daarnaast kun je voordat de wedstrijd begint, een warming up doen zodat je spieren alvast warm zijn. Dit zorgt ervoor dat de kans op blessures heel klein is. Je hoeft bij tennis dan ook niet bang te zijn dat je maandag in een rolstoel of in het gips naar kantoor hoeft te gaan. Daarnaast kun je door goed materiaal het plezier vergroten en de kans op blessures verkleinen. Bijvoorbeeld een tennisracket die goed bij je past slaat veel beter dan een oud of geleend racket. Dat geldt ook voor goede tennisschoenen. Hier loop je lekkerder op en deze gaan echt naar je voet staan. Hierdoor kun je beter draaien en rennen op de baan, zonder dat je bang hoeft te zijn voor blessures. Goede tennisballen horen ook tot de standaarduitrusting van een tennisser. Een tennistas om alles in kwijt te kunnen is wel heel fijn, dit zijn speciale tassen die gemaakt zijn voor deze sport.

Gemakkelijke regels

Als je de eerste keer een wedstrijd speelt en de regels moet leren lijkt het heel ingewikkeld. Toch valt dit reuze mee. Zeker als je vooraf aangeeft dat je de regels nog niet kent, is het fijn om hierin te groeien. Je zult merken door punt voor punt te spelen dat het al snel duidelijk wordt wat de regels zijn bij tennis. En voor je het weet sta je al in de finale van je eerste toernooi!