Bertens en Rus stoten door naar kwartfinale  Kiki Bertens heeft zich bij de laatste acht speelsters van het challengertoernooi in Poza Rica (Mex)($25.000) geschaard. Richel Hogenkamp slaagde er niet in de kwartfinale te bereiken.

In de tweede ronde was de als derde geplaatste Bertens duidelijk een maatje te groot voor de Colombiaanse Gabriela Paz (Col, 531)(Q), ze won met 6-1, 6-2. Dit is alweer de zevende overwinning op rij in Mexico, vorige week won ze het challengertoernooi van Irapuato (Mex).
Hogenkamp stond in de tweede ronde tegenover het zevende reekshoofd Jana Cepelova (Slw, 195)(7). Bij een 0-4 stand moest Hogenkamp de strijd staken wegens een schouderblessure.

Clearwater (VS), $25.000
2e ronde
Arantxa Rus (3) - Sachia Vickery (VS, 460)(WC) 6-4, 1-6, 6-3


Bibiane Schoofs
De huidige nummer drie van Nederland bij de dames, Bibiane Schoofs, is op dit moment al ruim een maand uit de roulatie vanwege een ontsteking in haar bovenbeen. Ze is sinds een week langzaam trainingsuren aan het opbouwen, deze week traint de 23-jarige Gelderse twee uur per dag (met racket). Als haar herstel volgens plan verloopt speelt ze vanaf 16 april weer haar eerste toernooi. Ze gaat dan voor drie weken naar Amerika om challengertoernooien te spelen, Schoofs start onder voorbehoud met het challengertoernooi in Dothan (VS)($50.000).
blog comments powered by Disqus